Ιστορία

Έχοντας αποκτήσει το πτυχίο μηχανολόγου ( τεχνική σχολή « Ύπαρχος », το 1969 ξεκίνησα εργοστάσιο κατασκευής αμαξωμάτων. Συγκεκριμένα κατασκεύαζα ψυκτικούς θαλάμους για φορτηγά και τριαξονικά κάνοντας και εξαγωγή σε χώρες της Ευρώπης.

Το έντονο ενδιαφέρων για το αντικείμενο και τις αυξημένες ανάγκες της αγοράς για  εξέλιξη και εξειδίκευση οδήγησαν το 1992 στις πρώτες κατασκευές νεκροφόρων. Οι πρώτες προσπάθειες έγιναν με τη χρήση λαμαρίνας η οποία αποτελούσε σταθερή επιλογή μέχρι τότε στη χώρα μας, την Ελλάδα. Ωστόσο αυτό το υλικό παρουσίαζε πολλά προβλήματα όπως: οι κατασκευές είχαν μεγάλο βάρος και υπήρχαν σκασίματα και σκουριάσματα σε όλες τις ενώσεις.

Ήδη στο εξωτερικό έχει ξεκινήσει η κατασκευή πολυεστερικής νεκροφόρας. Έτσι η μελέτη νέων κατασκευών και η παρακολούθηση ειδικών σεμιναρίων και εκθέσεων στο εξωτερικό καθώς και η ανταλλαγή απόψεων με ειδικούς στις συγκεκριμένες κατασκευές ( χημικούς και μηχανολόγους ) οδήγησαν στην απόφαση χρήσης πολυάστερα στην κατασκευή νεκροφόρας και στην δημιουργία της  « SpecialCars KOLIVAS » το 2000. Παράλληλα απέκτησα επιπλέων τα πτυχία αμαξοποιού, βαφέα και φανοποιού.

Το επόμενο βήμα ήταν η αγορά του κατάλληλου εξοπλισμού και η δημιουργία καλουπιών δύο τυπων:1ον με άκαυστο πολυεστέρα και 2ον με ανθρακόνημα (κατά απαίτηση του πελάτη) για τους  εξής τύπους αυτοκίνητων C180 (δύο σχεδία), Ε210 (δύο σχεδία), Ε211 (τρία σχεδία) και Ε212(τρία σχέδια). Έτσι αντιμετωπίστηκαν όλα τα προβλήματα που παρουσίαζε η λαμαρινένια κατασκευή όπως:

  • Το αυτοκίνητο είναι πιο ελαφρύ με αποτέλεσμα σταθερότητα στην οδήγηση και μικρότερη κατανάλωση καύσιμων
  • Αποφυγή σκασίματος στο χρώμα αφού πλέον δεν υπάρχει στόκος και ένωση
  • Ο χρόνος παράδοσης μειώθηκε αφού το καλούπι είναι έτοιμο.

Επιπλέον « SpecialCars KOLIVAS » παρέχει:

  • Συρτάρι υδραυλικό με υδραυλική υποβοήθηση και τηλεκοντρόλ
  • Τα τζάμια στο πλάι δεν θαμπώνουν και είναι τρίπλεξ
  • Ειδικός εξαερισμός για το εσωτερικό της καμπίνας των νεκρών
  • Ασφάλεια για τον οδηγό σε περίπτωση σύγκρουσης
  • Για όλη την κατασκευή υπάρχουν με τους κωδικός τους όλα τα ανταλλακτικά στο εργοστάσιο μας.

Στόχος της « SpecialCars KOLIVAS » είναι η κάλυψη μεγάλου ποσοστού της Ελληνικής αγοράς και η εξαγωγή αυτοκίνητων, σε συνδυασμό πάντα με την άμεση και απαραίτητη ανταπόκριση στις ανάγκες του αγοραστικού κοινού.